Карбонізація

Наша лінія розливу, виробництва провідної американської компанії з Колорадо WILD GOOSE, має наступний робочий діапазон, якого вистачає для розливу більшості напоїв в алюмінієву банку:

Для того, щоб параметри вашого продукту потрапили в цей діапазон, рекомендуємо дотримуватись таких режимів за декілька днів перед запланованим розливом:

Це дозволить встановити рівновагу між СО2, який є розчиненим у напої та тим, який знаходиться в ЦКТ в газоподібному стані


Ці рекомендації мають загальний характер та можуть бути використані для першого розливу. Кожен сорт та варка продукту мають свій неповторний склад, тому ці параметри мають бути скориговані в той чи інший бік індивідуальним чином

Дуже важливо мати прилади, що дають правильні показання

Допоміжним способом контролю є вимірювання карбонізації згідно Закону Генрі за допомогою афрометру и термометру. Треба набрати продукт в пляшку PET, бажано ізобаричним методом для отримання точніших даних, добряче потрусити її та дати трохи відстоятися для встановлення рівноваги, потім виміряти тиск за допомогою афрометру та температуру (якомога швидше). Далі за допомогою таблиці, що наведена вище, або аналогічних, більш повних таблиць, які можна знайти в інтернеті, визначити карбонізацію